دوره 16، شماره 1 و 1 - ( 1-1402 )                   جلد 16 شماره 1 و 1 صفحات 271-264 | برگشت به فهرست نسخه ها

Momeni N, Alaeddini M, Etemad-Moghadam S. Ethical Management of Error Detection in Histopathologic Diagnosis. IJMEHM 2023; 16 (1 and 1) : 20
مومنی سیده نفیسه، علاءالدینی مژگان، اعتماد مقدم شهرو. مدیریت اخلاقی کشف خطا در تشخیص آسیب شناسی. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1402; 16 (1 و 1) :264-271

1- دندانپزشک و متخصص اخلاق پزشکی، مرکز تحقیقات دندانپزشکی، پژوهشکده علوم دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشیار، متخصص آسیب شناسی دهان و فک و صورت، مرکز تحقیقات دندانپزشکی، پژوهشکده علوم دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
 دوراهه های تصمیم گیری مختلفی در طول دوره طبابت برای بالینـگران رخ می دهد که یکی از آنها مواجهه با خطای پزشکی است. حرفه مندان دندانپزشکی تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا خطا را در ارائه خدمات سلامت به کمترین میزان خود برسانند و از ایجاد آسیب به بیماران جلوگیری کنند. اما با همه تمـهیداتی که اتخاذ می شود گاهی در طی تشخیص و درمان بیماری ها خطایی رخ می دهد که عوارض ناشی از آن غیر قابل برگشت است. در مدیریت چنین شرایطی، علاوه بر جستجوی دلیل وقوع خطا، مواجهه اخلاقی دندانپزشکان با بیمار بسیار اهمیت دارد. در این مقاله با استفاده از مدل تصمیم گیری اخلاقی فدراسیون جهانی دندانپزشکی، راهکاری برای مواجهه اخلاقی در مدیریت خطای تشخیصی در بررسی آسیب شناسی ضایعات پیشنهاد می شود.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: اخلاق بالینی
دریافت: 1402/1/27 | پذیرش: 1402/8/3 | انتشار: 1402/1/10