Malekzadeh R, Amirkhanlou A, Abedi G, Araghian Mojarad F. Ethical Challenges of Care and Treatment for Patients with COVID-19 in a Hospital from the Perspective of Service Providers. IJMEHM 2021; 14 :140-152
ملک‌زاده رویا، امیرخانلو افشین، عابدی قاسم، عراقیان مجرد فرشته. چالش های اخلاقی مراقبت و درمان بیماران کووید19 در بیمارستان از منظر ارائه دهندگان خدمت. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1400; 14 () :140-152

1- دکتری مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، معاونت آموزشی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
2- پزشک عمومی، بیمارستان شهداء بهشهر، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
3- دانشیار، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
4- استادیار، مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل، پژوهشکده‌ی اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
گسترش سریع کووید 19، نبود درمان استاندارد، محدودیت زمانی و کمبود منابع از چالش‌های جدی در سراسر دنیاست. با توجه به اهمیت اخلاق در ارائه‌ی مراقبت به بیماران مبتلا به بیماری‌های نوپدید، این مطالعه با هدف تبیین چالش‌های اخلاقی در مراقبت از بیماران کووید 19 و درمان آنان انجام ‌شد. پژوهش حاضر به روش تحلیل محتوای کیفی در سال 1399 انجام شد. مشارکت‌کنندگان 22 نفر از پزشکان متخصص عفونی و پرستاران بخش‌های مراقبت بیماران کووید 19 با حداقل پنج سال سابقه‌ی کار در بیمارستان‌های استان مازندران بودند. داده‌ها از طریق مصاحبه‌ی نیمه‌ساختاریافته‌ی مبتنی بر هدف و روش گلوله‌ی برفی، پس از کسب رضایت آگاهانه از شرکت‌کنندگان جمع‌آوری شد و تا اشباع داده‌ها ادامه یافت. ﺗﺤﻠﯿﻞ داده‌های ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش گرانهیم لوندمن انجام شد. برای صحت و استحکام مطالعه از معیارهای پیشنهادی گوبا و لینکلن استفاده شد.از تحلیل تجربیات مشارکت‌کنندگان، چهار درون‌مایه‌ی اصلی و سیزده درون‌مایه‌ی فرعی درخصوص چالش‌های اخلاقی در مراقبت از بیماران مبتلا به کووید 19 استخراج شد. رعایت حقوق بیماران، انگ و تبعیض اجتماعی، وظیفه‌ی مراقبت از بیماران و حمایت و پاسخ‌گویی مسئولان از چالش‌های اصلی اخلاقی در مراقبت از بیماران در دوران کرونا ﺑود. با توجه به یافته‌های مطالعه، حمایت از حقوق بیماران و ارائه‌ی مراقبت با کیفیت خوب از طریق تصمیم‌گیری آگاهانه و اخلاقی برای افزایش رضایتمندی بیماران و ارتقاء سلامت آنان، به‌عنوان راهکارهای رفع چالش‌های اخلاقی، توصیه می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اخلاق بالینی
دریافت: 1399/10/6 | پذیرش: 1399/11/26 | انتشار: 1400/1/1