Raeesi P, Ghazi Z. The Impact of NAB Plan (Superior ethics badge) Implementation on the Professional Ethics of the Nursing Personnel at Baharloo Medical Education Center. IJMEHM 2018; 11 :289-301
رئیسی پوران، قاضی زهرا. تأثیر اجرای طرح ناب (نشان اخلاق برتر) بر اخلاق حرفه‌ای کادر پرستاری در مرکز آموزشی‌درمانی بهارلو . اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1397; 11 () :289-301

1- استاد گروه مدیریت خدمات بهداشتی‌درمانی، دانشکده‌ی مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت خدمات بهداشتی‌درمانی، دانشکده‌ی مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
نشان اخلاق برتر (ناب)، انتخاب کادر پرستاری و مامایی نمونه‌ی دانشگاه، در زمینه‌ی اخلاق حرفه‌ای است. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر اجرای طرح ناب بر اخلاق حرفه‌ای کادر پرستاری در بیمارستان بهارلو انجام شد. پژوهش از نوع مطالعات نیمهتجربی بود و به‌صورت قبل و بعد انجام گرفت. ابزار گردآوری داده‌ها نیز، پرسش‌نامه بود؛ برای سنجش کادر پرستاری اخلاق‌مدار، از پرسش‌نامه‌ی ۳۶۰ درجه‌ای، در قالب چک‌لیست استفاده شد. این پرسش‌نامه، شامل چهار یا پنج سؤال بود و با طیف پنج‌گزینه‌ای لیکرت اندازه‌گیری شد. برای توصیف داده‌ها از شاخص‌های مرکزی و در بخش استنباطی، از آزمون t زوجی استفاده شد؛ همچنین برای متغیرهای مستقل و وابسته نیز، به‌ترتیب، روش تحلیل واریانس اندازه‌گیری مکرر و آنوای آمیخته به کار گرفته شد. نتایج آزمون نشان داد اجرای طرح ناب بر اخلاق‌مداربودن کادر پرستاری، از دیدگاه کل ارزیابان، تأثیر معنی‌دار آماری دارد (001/0 P<)؛ همچنین، از نظر جنسیت، سنین میان بیست تا سی سال، تحصیلات، وضعیت استخدام (رسمی، پیمانی و...)، تأهل و سابقه‌ی کار، اجرای طرح ناب بر اخلاق حرفه‌ای کادر پرستاری تأثیر معنی‌دار داشت؛ اما اثر تعاملی خصوصیات دموگرافیک شرکت‌کنندگان، معنی‌دار نبود. در این پژوهش نشان داده شد که اجرای طرح ناب در بیمارستان بهارلو، موجب ارتقای اخلاق حرفه‌ای کادر پرستاری شده است.
دریافت: 1397/5/28 | پذیرش: 1397/9/19 | انتشار: 1397/1/26