دوره 8، شماره 6 - ( اسفند ماه 1394 )                   جلد 8 شماره 6 صفحات 21-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

khezerloo S, mokhtari J. Cultural competency in nursing education: a review article. IJMEHM 2016; 8 (6) :11-21
خضرلو سمیه، مختاری جمیله. صلاحیت فرهنگی در آموزش پرستاری: مقاله مروری. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1394; 8 (6) :11-21

1- دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران
2- دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران ، khezerloos@yahoo.com

پرستاران روزانه با بیماران زیادی موجه می‌شوند که دارای زمینه‌های فرهنگی و نیازهای مختلفی هستند. تنوع فرهنگ‌ها می‌تواند مانعی برای ارائه خدمات مطلوب مراقبت باشد. صلاحیت فرهنگی پاسخی مناسب به تنوع قومی و فرهنگی موجود در جامعه است. این مطالعه با هدف توصیف مفهوم صلاحیت فرهنگی در آموزش پرستاری انجام شد.

در این مقاله‌ی مروری ابتدا در منابع کتابخانه­ای و اینترنتی مختلف با کلیدواژه‌های فارسی و انگلیسی صلاحیت فرهنگی، آموزش پرستاری و کوریکولوم پرستاری به‌صورت ترکیبی و مجزا، جست‌وجو انجام شد و پس از مرور مقالاتی که با موضوع ارتباط بیش‌تری داشتند انتخاب و مطالب آن‌ها استخراج شد. صلاحیت فرهنگی مجموعه‌ای از دانش، نگرش و مهارت است که همراه با هم به­کار می‌روند و فرد را قادر می‌سازند تا به‌طور مؤثر در شرایط متفاوت فرهنگی کار کند. در این مطالعه ابتدا صلاحیت فرهنگی تعریف شد و سپس فرآیند کسب صلاحیت فرهنگی, عوامل تسهیل‌کننده‌ی کسب شایستگی فرهنگی و موانع آن و پیامدها توضیح داده شد.

با توجه به این‌که متغیرهای فرهنگی در کشور ما متأثر از عوامل گوناگونی است، ضروری است که این پدیده در شرایط فرهنگ ما بررسی شود و در خصوص راه­کارهای آموزشی آن در اساتید و دانشجویان برنامه‌ریزی جامعی صورت گیرد.

نوع مطالعه: مروری |
دریافت: 1394/9/25 | پذیرش: 1394/12/18 | انتشار: 1394/12/19