دوره 16، شماره 1 و 1 - ( 1-1402 )                   جلد 16 شماره 1 و 1 صفحات 139-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmani A H, Banafshe E, Kamrani A, Moridi A, Yeganeh Z. Midwives’ Awareness and Knowledge of the Professional Rules and Regulations in Iran: A Systematic Review. IJMEHM 2023; 16 (1 and 1) : 10
رحمانی علی حسن، بنفشه الهه، کامرانی عاطفه، مریدی اعظم، یگانه زهره. آگاهی و دانش ماما‌ها از قوانین و مقررات حرفه‌ای در ایران؛ مروری نظام‌مند. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1402; 16 (1 و 1) :124-139

1- متخصص مسمومیت و پزشکی قانونی، دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
وجود نیروی کار حرفه‌ای و آموزش‌دیده‌ی مامایی، برای مراقبت باکیفیت از مادر و نوزاد بسیار حیاتی است. عملکرد صحیح ماماها، نیازمند آگاهی و دانش آن‌ها از قوانین و مقررات حرفه‌ای است. مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی سطح آگاهی و دانش ماماها از قوانین و مقررات حرفه‌ای در ایران انجام شد. در این مطالعه، برای یافتن مقالات مرتبط، پایگاه‌های اطلاعاتی کوکران، امبیس، پابمد، اسکوپوس، مگیران، ایرانداک و مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی بر اساس دستورالعمل پیکو و با استفاده از کلمات کلیدی مناسب تا تاریخ 7سپتامبر2023 (۱۶شهریور۱۴۰۲) به‌صورت نظام‌مند، مرور و بررسی شدند. ارزیابی کیفیت مقالات با استفاده از فهرست مؤسسه‌ی «جوآنا بریگز» (JBI) انجام شد. در این مطالعه‌ی نظام‌مند، چهارده مقاله‌ی‌ مقطعی با تعداد 2161 مشارکت‌کننده وارد شدند. نتایج نشان داد، در ایران، سطح آگاهی و دانش ماماها درباره‌ی قانون و مقررات حرفه‌ای رضایت‌بخش نیست و به توجه بیشتر نیاز دارد. نتایج این مطالعه می‌تواند در تدوین برنامه‌های آموزشی قوانین و مقررات حرفه‌ای مامایی که برای افزایش کیفیت مراقبت از مادر و نوزاد ضروری است، به کار گرفته شود.
شماره‌ی مقاله: 10
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: حقوق پزشکی