دوره 15، شماره 1 - ( 1-1401 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 299-289 | برگشت به فهرست نسخه ها

Razeghian Jahromi L, Sadeghi Mazidi S, Farhangdoost A. The effect of Depression in Medical Students and Residents on Their View Point about Euthanasia. IJMEHM 2022; 15 (1) :289-299
رازقیان جهرمی لیلا، صادقی مزیدی صفورا، فرهنگ دوست علی. بررسی تاثیر میزان افسردگی دانشجویان و دستیاران بر دیدگاه آن‌ها نسبت به مرگ از روی ترحم. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1401; 15 (1) :289-299

1- استادیار روانپزشکی، گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- کارشناس سلامت روانی، مرکز تحقیقات سوءمصرف مواد و بهداشت روان، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
3- دانشجوی پزشکی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز, شیراز, ایران
افزایش ابتلا به بیماری‌های مزمن و صعب العلاج و کمبود امکانات جهت رسیدگی به بیماران موجب مطرح شدن بحث اولویت بندی در تخصیص امکانات و انتخاب بیماران در استفاده از امکانات و انتخاب بین مرگ و زندگی می‌شود. بحث خاتمه حیات و قطع درمان از جمله چالش‌های حوزه پزشکی و اخلاق می باشد. در سال‌های اخیر درخواست اتانازی افزایش یافته است و پزشکان آینده قطعا با این موضوع رو به رو خواهند شد. این مطالعه مقطعی بر روی 200 تن از دانشجویان و دستیاران پزشکی در سال 1400 انجام شد. تمامی شرکت‌کنندگان پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، افسردگی بک و نگرش به اتانازی را با رضایت خود تکمیل کردند . در مطالعه حاضر67/5 % شرکت کنندگان با اتانازی موافق بودند. نگرش مثبت به اتانازی در مردان بیشتر از زنان بود (0.22 = P)  و در افراد مجرد بیشتر از متاهلین بود (0.045 = P) . با افزایش اعتقادات مذهبی در افراد میانگین نمره نگرش به اتانازی در آن ها کاهش میافت و مخالفت با آن بیشتر می شد (0/001 نگرش مثبت به اتانازی با افسردگی و شدت آن مرتبط بود این مقاله حاصل پایان نامه دکترای عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز است. در طول فرایند پژوهش اصول اخلاقی در پژوهش‌های دارای آزمودنی انسانی در براساس راهنمای جمهوری اسلامی ایران ، از جمله اخذ رضایت آگاهانه جهت شرکت در پژوهش رعایت شد. افسردگی و شدت آن با تمایل بیشتر پزشکان برای اتانازی ارتباط معنادار دارد. از سوی دیگر هرچه اعتقادات مذهبی قوی‌تر باشد میزان مخالف با اتانازی نیز افزایش می‌یابد. حمایت از اتانازی در مردان و افراد مجرد نیز بیشتر از گروه های دیگر بود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اخلاق بالینی
دریافت: 1401/6/8 | پذیرش: 1401/11/3 | انتشار: 1401/1/1