Hasanvand A, Mirzai D. Investigating the Relationship between Belief in Each of the Physician's Perspectives on Patient Responsibility and Accountability. IJMEHM 2021; 14 :48-59
حسنوند امین، میرزایی فر داوود. بررسی رابطه‌ی اعتقاد به هر یک از دیدگاه‌های مسئولیت پزشک در قبال بیمار و مسئولیت‌پذیری. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1400; 14 () :48-59

1- استادیار، گروه علوم سیاسی و حقوق، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
2- استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
یکی از مهم‌ترین مباحثی که در حقوق پزشکی مطرح می‌شود، بحث مسئولیت پزشک است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه‌ی اعتقاد به هر یک از دیدگاه‌های مسئولیت پزشک در قبال بیمار و مسئولیت‌پذیری است. روش پژوهش، کتابخانه‌ای و توصیفی‌هم‌بستگی است. بررسی منابع مختلف، نشان می‌دهد در رابطه با مسئولیت پزشک در قبال بیمار، می‌توان به چهار دیدگاه اشاره کرد که این دیدگاه­ها عبارتند از: مسئولیت محض پزشک، عدم مسئولیت پزشک ماهر محتاط، مسئول بودن پزشک در صورت تقصیر در درمان، مسئول بودن پزشک در صورت مباشر بودن در درمان. نتایج به‌دست‌آمده بیانگر این است که هم‌بستگی مثبت بین زیرمؤلفه‌های مسئولیت‌پذیری و دیدگاه‌های مسئولیت پزشک وجود دارد که در سطح 01/0 معنی‌دار هستند. یافته‌ها نشان می‌دهد دیدگاه‌های یک و سه، هم‌بستگی بالاتری نسبت به دیگر دیدگاه‌ها، با مسئولیت‌پذیری پزشکان دارند. میزان هم‌بستگی بین ابعاد مسئولیت‌پذیری با دیدگاه‌هایی که مسئولیتی بیشتر را برای پزشکان در نظر گرفته، بیشتر است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: حقوق پزشکی
دریافت: 1399/8/15 | پذیرش: 1400/4/20 | انتشار: 1400/1/1