Rezaeean S M, Kazemi Gelian Z, Kazemi Gelian G, Abbasi Z, Salari E, Tabatabaeichehr M. Study of Barriers to Professional Ethics in Midwifery Clinical Care from Midwives’ Viewpoints in Hospitals Specializing in Obstetrics and Gynecology in North Khorasan Province in 2018. IJMEHM 2021; 14 :1-13
رضائیان محبوبه، کاظمی گلیان زهرا، کاظمی گلیان قاسم، عباسی زهره، سالاری الهه، طباطبایی چهر محبوبه. بررسی موانع رعایت اخلاق حرفه‌ای در مراقبت‌های بالینی مامایی، از دیدگاه ماماهای بیمارستان‌های تخصصی زنان و زایمان استان خراسان شمالی، در سال 1397. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1400; 14 () :1-13

1- مربی، گروه مامایی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
2- کارشناس مامایی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
3- استادیار ریاضی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان، شیروان، ایران
4- استادیار، گروه مامایی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
5- مربی، گروه مامایی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
6- مربی، مرکز تحقیقات مراقبت سالمندی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
چکیده:   (1908 مشاهده)
رعایت‌نشدن اخلاق حرفه‌ای در مامایی، خطراتی زیان‌بار، ازجمله افزایش مرگ‌ومیر مادران و نوزادان را به دنبال خواهد داشت. مطالعه‌ی حاضر، با هدف بررسی موانع رعایت اخلاق حرفه‌ای در مراقبت‌های بالینی مامایی، از دیدگاه ماماهای بیمارستان‌های استان خراسان شمالی، در سال 1397، انجام شد. این مطالعه‌ی توصیفی‌مقطعی، با مشارکت 141 مامای شاغل در بیمارستان‌های تخصصی زنان و زایمان استان خراسان شمالی، با استفاده از نمونه‌گیری طبقه‌بندی‌شده، صورت گرفت. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسش‌نامه‌ای شامل دو بخش بود: اطلاعات دموگرافیک و موانع رعایت اخلاق حرفه‌ای، در سه حیطه‌ی محیطی و مدیریتی و فردی‌مراقبتی. داده‌ها، با استفاده از نرم‌افزار SPSS، نسخه‌ی 22 و آمار توصیفی و استنباطی، تجزیه و تحلیل شد. از دیدگاه ماماها، هر سه دسته‌ی عوامل محیطی (73.94 %)، فردی‌مراقبتی (64.66 %) و مدیریتی (64.97 %)، ازجمله موانع رعایت اخلاق حرفه‌ای بودند. مهم‌ترین موانع رعایت اخلاق حرفه‌ای در بعد مدیریتی، کمبود پرسنل (80 % در بعد محیطی، تغییرات بیولوژیکی بدن در شیفت کاری (85.2 %) و در بعد فردی‌مراقبتی، رضایت‌نداشتن از نیازهای پایه، مانند مکفی‌بودن درآمد یا استراحت کافی در پرسنل مامایی (80.9 %)، بود. با توجه به اهمیت رعایت اخلاق حرفه‌ای و مسائل و مشکلات ناشی از رعایت‌نشدن آن، پیشنهاد می‌شود مدیران و مسئولان، برنامه‌ریزی‌های لازم و ضروری را توسط بیمارستان‌ها، برای رفع موانع ذکرشده از سوی ماماها انجام دهند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اخلاق بالینی
دریافت: 1399/6/5 | پذیرش: 1399/12/17 | انتشار: 1400/1/1