Rezaei S, Pazargadi M, Salaree M M. The Relationship between The Moral Reasoning Ability And leadership Style of Nursing Managers of Medical Centers in Jiroft. IJMEHM 2020; 13 :541-551
رضایی سمیرا، پازارگادی مهرنوش، سالاری محمدمهدی. ارتباط بین توانایی استدلال اخلاقی و سبک رهبری مدیران پرستاری مراکز درمانی جیرفت. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1399; 13 () :541-551

1- دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده‌ی علوم پزشکی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
2- دانشیار، گروه پرستاری، دانشکده‌ی علوم پزشکی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
3- استادیار، مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، انستیتو سبک زندگی، دانشکده‌ی پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج)، تهران، ایران
نظام سلامت، به مدیران پرستاری دارای توانایی استدلال اخلاقی نیاز دارد تا با اتخاذ سبک رهبری مؤثر، منجر به افزایش کیفیت ارائه‌ی خدمات در این نظام شوند. هدف مطالعه، بررسی رابطه‌ی توانایی استدلال اخلاقی و سبک رهبری مدیران پرستاری مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بود. پژوهش حاضر، توصیفی‌هم‌بستگی، از نوع مقطعی بود که در سال 1399 انجام شد. جامعه‌ی پژوهش، همه‌ی مدیران پرستاری شاغل بودند که از بین آن‌ها، افراد دارای مدرک کارشناسی پرستاری و بالاتر، به روش نمونه‌گیری سرشماری، به تعداد 124 نفر، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسش‌نامه‌های اطلاعات دموگرافیک، «استدلال اخلاقی چریشام» و «سبک رهبری هرسی و بلانچارد» بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها، از روش آمار توصیفی و استنباطی و نسخه‌ی 19 نرم‌افزار SPSS استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد میانگین نمره‌ی استدلال اخلاقی مدیران پرستاری (04/7 ± 10/48) است که بالاتر از میانگین نمره‌ی آزمون است؛ همچنین، سبک رهبری غالب مدیران، سبک رهبری استدلالی بود (68/59 درصد). بیشترین میانگین استدلال اخلاقی مدیران پرستاری، مربوط به سبک رهبری مشارکتی بود (35/7 ± 44/48). بین توانایی استدلال اخلاقی و سبک رهبری مدیران پرستاری، ارتباطی معنی‌دار وجود نداشت (05/0<P). با توجه به نتایج مطالعه، به منظور ارتقای اثربخشی رهبری و افزایش رضایت شغلی پرستاران و رعایت تصمیم‌گیری اخلاقی، توصیه می‌شود مدیران پرستاری، برای تقویت سبکهای رهبری تحولآفرین در رفتارهای مدیریتی خود، تلاش کنند.
دریافت: 1399/6/4 | پذیرش: 1399/10/23 | انتشار: 1399/1/1