Rasti A, Behnamfar R, Tavakoli Bazaz J. Ethical and Legal Challenges of Direct-to-Consumer Genetic Testing. IJMEHM 2019; 12 :606-614
راستی اعظم، بهنام‌فر رضا، توکلی بزاز جواد. چالش‌های اخلاقی در ارائه‌ی مستقیم تست‌های ژنتیک به متقاضیان. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1398; 12 () :606-614

1- دانشجوی دکترای ژنتیک پزشکی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دکترای مدیریت آموزشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
3- استاد، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (2019 مشاهده)
Direct-to-consumer genetic testing تست‌های تجاری ژنتیک هستند که به‌طور مستقیم در اختیار متقاضیان قرار گرفته و اطلاعات ژنتیک افراد را بدون دخالت سیستم‌های بهداشتی و بیمه‌ای در اختیار آنان قرار می‌دهد. اینگونه تستها می توانند در رابطه با مدیریت و نظارت بر سلامت افراد کمک­کننده باشند، اما مسائل اخلاقی و قانونی اینگونه آزمایش‌ها کاملأ نوپا و نیازمند توجه و مطالعه‌ی ویژه است. مقاله‌ی حاضر به بررسی چالش‌های این‌گونه آزمایش‌ها از طریق تحلیل اطلاعاتی که به روش کتابخانه‌ای گردآوری شده، پرداخته است. به نظر می­رسد با گسترش دامنه چنین آزمایش‌‌هایی نیاز به آموزش پیرامون این‌گونه تست‌ها،  ایجاد یک زیرساخت مناسب برای ارائه‌ی آنها و شکل‌‌گرفتن سیستم‌های قانونگذار و نظارتی و طراحی چارچوبی که شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی DTC-GT در قالب آن فعالیت کنند،از همیشه مهم‌تر به نظر می‌رسد.
واژه‌های کلیدی: چالش‌های اخلاقی، ژنتیک، ژنوم شخصی
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: اخلاق بالینی