Ezzati Arasteh Pour F, Aliahmadi Jeshfaghani H. A Review of the Ethical Challenges in Health Technologies (Case Study: Digital Health Technologies) . IJMEHM 2018; 11 :397-416
عزتی آراسته‌پور فائزه، علی احمدی جشفقانی حسین‌. مروری بر چالش‌های اخلاقی در فناوری‌های سلامت (مورد مطالعه: فناوری‌های سلامت دیجیتال) . اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1397; 11 () :397-416

1- دانشجوی دکتری سیاستگذاری علم و فناوری، دانشکدهی مهندسی پیشرفت، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
2- استادیار، گروه مدیریت و فلسفه‌ی علم و فناوری، دانشکده‌ی مهندسی پیشرفت، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
پیشرفت‌های اخیر در حوزه‌ی دیجیتال و نفوذ آن در بخش سلامت، به توسعه‌ی فناوری‌های سلامت دیجیتال منجر شده است. توسعه‌ی این نوع از فناوری‌ها، علاوه بر مزایایی چون: کاهش هزینه‌های مراقبت پزشکی و افزایش کیفیت مراقبت از بیماران، چالش‌های جدید اخلاقی را به ادبیات حوزه‌ی پزشکی وارد کرده است. در این پژوهش با استفاده از مرور ادبیات، ۲۵ مقاله در زمینه‌ی چالش‌های اخلاقی در فناوری‌های سلامت دیجیتال به تفکیک فناوری‌های مبتنی بر تلفن همراه، پرونده‌های سلامت الکترونیک، پزشکی از راه دور، سلامت الکترونیک، فناوری‌های پوشیدنی و کلان‌داده بررسی شد. چالش‌های حفظ حریم خصوصی به دلیل ایجاد منابع عظیم داده در این نوع فناوری‌ها، نحوه‌ی تأمین عدالت دسترسی، چالش‌های تعیین مسئولیت اعضای جراحی و فنی در فناوری‌های پزشکی از راه دور، تغییر نقش بیمار به دلیل توسعه‌ی این نوع فناوری‌ها، چالش‌های مربوط به مالکیت داده‌ها و میزان دسترسی بیمار به داده‌های خام، چالش ایجاد تعادل بین حفظ حریم خصوصی اطلاعات بیماران و اشتراک‌گذاری داده‌ها در پیشبرد علم و سلامت جامعه در کلان داده‌ها و تضمین کیفیت اطلاعات بهداشتی ارائه‌شده، ازجمله چالش‌های اخلاقی یافت‌شده در مقالات بررسی‌شده در حوزه‌ی سلامت دیجیتال است. این بررسی‌ها می‌تواند در شناخت هر چه ‌بهتر چالش‌ها و در نتیجه تدوین دستورالعمل‌های اخلاقی، قبل از توسعه و به‌کارگیری این نوع فناوری‌ها ثمربخش باشد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: اخلاق بالینی
دریافت: 1397/6/15 | پذیرش: 1397/12/8 | انتشار: 1397/1/26