Ebrahimi S, Mohammadi R, Tabei S Z. The Viewpoints of Shiraz Medical Students on the Effect of White coat ceremony on Medical professionalism. IJMEHM 2019; 12 :249-265
ابراهیمی صدیقه، محمدی رضا، تابعی سیدضیاء‌الدین. دیدگاه دانشجویان پزشکی دانشگاه شیراز، درباره‌ی تأثیر جشن روپوش سفید بر اخلاق حرفه‌ای. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1398; 12 () :249-265

1- گروه اخلاق و فلسفه‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- کمیته‌ی پژوهش دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
جشن روپوش سفید، به‌صورت پدیده‌ای در آموزش پزشکی، نمادی برای تأکیدکردن بر دانشجویان پزشکی برای اخلاق‌گرایی در حرفه‌ی پزشکی است. این جشن، به‌عنوان یکی از اولین آماده‌‌سازی‌های لازم برای ورود دانشجویان پزشکی به مقطع بالینی، دانسته شده است. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر جشن روپوش سفید بر اخلاق حرفه‌ای و آشنایی دانشجویان با شرح وظایف حرفه‌ای ایشان برای حضور در بخش‌های بالینی است. پژوهش حاضر، مطالعه‌ای کیفی در زمینه‌ی نظر دانشجویان درباره‌ی جشن روپوش است و طبق نمونه‌گیری مبتنی بر هدف، انجام شده است. جامعه‌ی آماری، شامل دانشجویان پزشکی سال چهارم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در سال ۱۳۹۴، بود. جمع‌آوری اطلاعات، به روش مصاحبه‌ی نیمه‌ساختاریافته، همراه با سؤالات تشریحی انجام شد و تا رسیدن به مرحله‌ی اشباع، ادامه پیدا کرد. داده‌ها نیز، با روش تحلیل محتوا، با توجه به دستورالعمل‌ها، تجزیه و تحلیل شد. بیشتر شرکت‌کنندگان در این مطالعه، برگزاری مراسم قبل از ورود به بیمارستان را رویدادی مهم برای ایجاد آمادگی دانشجویان برای ورود به مقطع بالینی دانستند. مهم‌ترین آثار مثبت جشن بر دانشجویان، افزایش تعهد و مسئولیت‌پذیری، بهبود آمادگی برای برخورد با بیمار، افزایش انگیزه و اعتماد‌به‌نفس در آن‌ها و آشنایی با برخی اصول ابتدایی اخلاق حرفه‌ای است. جشن روپوش سفید، می‌تواند موجب افزایش آشنایی دانشجویان با وظایف حرفه‌ای و انگیزه‌ی ایشان شود؛ ولی تحقیقات و مطالعاتی بیشتر برای شناخت دقیق‌تر نقاط قوت و ضعف و کاستی‌ها نیاز است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اخلاق بالینی
دریافت: 1397/5/25 | پذیرش: 1398/6/16 | انتشار: 1397/12/24