جلد 10 - سال 1396                   جلد 10 - سال 1396 صفحات 102-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jalali T, Borhani F, Esmailpur H, Aliesmaeli M, Aminizade M, Motamed jahromi M. Relationship Between ethical climate and Organizational Commitment of Medical Emergency Technicians in Kerman University of Medical Sciences. IJMEHM 2017; 10 :91-102
جلالی طیبه، برهانی فریبا، اسماعیل‌پور حسن، علی اسماعیلی مهدی، امینی‌زاده محمد، معتمدجهرمی محدثه. بررسی ارتباط بین جو اخلاقی و تعهد سازمانی تکنیسین‌های فوریت پزشکی شاغل در دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمان . اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1396; 10 () :91-102

1- دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
4- دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
5- دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران ، mohadesehmotamed@yahoo.com

امروزه تعهد سازمانی به‌عنوان یک مفهوم جهانی در مدیریت منابع انسانی و توسعه‌ی سازمانی در کانون توجه قرار گرفته است. بی‌تردید نداشتن احساس تعهد و تعهد سطح پایین، برای فرد و سازمان پیامدهای منفی به همراه دارد. یکی از عوامل مهم و اثرگذار بر تعهد سازمانی، جو اخلاقی سازمان است. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین جو اخلاقی و تعهد سازمانی تکنیسین‌های فوریت پزشکی شاغل در دانشگاه علوم پزشکی کرمان است. این مطالعه از نوع توصیفی‌تحلیلی است. نمونه‌ی مورد مطالعه ۱۰۳ نفر از تکنسین‌های شاغل در اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بودند. همچنین ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسش‌نامه‌ی خصوصیات دموگرافیک، پرسش‌نامه‌ی جو اخلاقی و پرسش‌نامه‌ی تعهد سازمانی بوده است. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های همبستگی پیرسون، تی زوج و آمار توصیفی در نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی ۱۶ تجزیه و تحلیل شده است. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که به‌طور کلی بین جو اخلاقی با تعهد سازمانی کارکنان ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد (۰۱/۰p=، ۳۹/۰R=). همچنین بین جو اخلاقی «حرفهگرایی»، «نوعدوستی»، «مقرراتی» و «مستقل» با تعهد سازمانی نیز رابطه‌ی مثبت و معنادار وجود دارد (۰۱/۰p=). نتایج این مطالعه می‌تواند به مدیران و محققان برای بهبود تعهد سازمانی کمک نماید. مدیران می‌توانند با ارائه‌ی راهکارهایی ازجمله آموزش و برنامه‌ریزی برای نهادینه‌کردن اخلاق در سازمان، به بهبود جو اخلاقی و در نتیجه تعهد سازمانی کارکنانشان کمک نمایند.

دریافت: 1396/4/4 | پذیرش: 1396/10/27 | انتشار: 1396/12/26