دوره 9، شماره 1 - ( اردیبهشت ماه 1395 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 36-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Koohi A, Khaghanizade M, Ebadi A. The relationship between ethical reasoning and demographic characteristics of nurses. IJMEHM 2016; 9 (1) :26-36
URL: http://ijme.tums.ac.ir/article-1-5659-fa.html
کوهی علی اکبر، خاقانی زاده مرتضی، عبادی عباس. رابطه‌ی نمره‌ی استدلال اخلاقی با ویژگی‌های فردی و حرفه‌ای پرستاران. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1395; 9 (1) :26-36

URL: http://ijme.tums.ac.ir/article-1-5659-fa.html


1- دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران ، khaghanizade@bmsu.ac.ir
3- ، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران
چکیده:   (9433 مشاهده)

با توجه به تغییرات ایجاد شده در سازمان­های مراقبتی، پرستاران مجبورند به معضلات اخلاقی بیش‌تر و پیچیده­تری رسیدگی کنند که برای حل معضلات اخلاقی باید با روند تصمیم­گیری اخلاقی آشنا باشند. لازمه‌ی تصمیم­گیری اخلاقی برخورداری از توانایی استدلال اخلاقی است. مطالعه‌ی کنونی با هدف تعیین رابطه‌ی نمره‌ی استدلال اخلاقی با ویژگی­های فردی و حرفه‌ای پرستاران؛ در یکی از بیمارستان­های فوق تخصصی شهر تهران در سال 1394 انجام شده است.

در این مطالعه‌ی توصیفی - تحلیلی، کلیه­ی پرستاران واجد شرایط جامعه­ی پژوهش به روش سرشماری به تعداد 245 نفر شرکت کردند. جهت جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه‌ی جمعیت‌شناختی و آزمون معضلات اخلاقی Crisham استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون­های آماری توصیفی – تحلیلی و نرم­افزار SPSS نسخه‌ی 22 استفاده شد. نتایج این مطالعه نشان می­دهد که میانگین نمره‌ی استدلال اخلاقی پرستاران 72/6±81/40 است که پایین­تر از نمره‌ی متوسط آزمون است، با افزایش سابقه‌ی کاری، میانگین نمره‌ی استدلال اخلاقی کاهش می‌یابد (05/0P) و مجردها نسبت به متأهل­ها از میانگین نمره‌ی استدلال اخلاقی بیش‌تری برخوردارند (50/0P) و بین سایر ویژگی­های جمعیت­شناختی با نمره‌ی استدلال اخلاقی رابطه‌ی معنی‌داری مشاهده نشد. با توجه به پایین بودن توانایی استدلال اخلاقی پرستاران در این مطالعه، پیشنهاد می‌شود در مطالعات آتی در خصوص روش­های ارتقای توانمندی تصمیم‌گیری اخلاقی پرستاران راه­کارهای مناسب آموزشی شناسایی شود و به منظور جلوگیری از کاهش توانایی استدلال اخلاقی با افزایش سابقه‌ی کار ضروری است که علت شناسایی شود و متناسب با علل، راه­کارهایی برای کمک به مدیران پرستاری و کمیته‌ی اخلاق بیمارستانی به‌کار رود.

متن کامل [PDF 286 kb]   (3016 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/10/17 | پذیرش: 1395/2/14 | انتشار: 1395/2/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به اخلاق و تاریخ پزشکی ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by: Yektaweb