دوره 9، شماره 1 - ( اردیبهشت ماه 1395 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini M. Ethics and competition law in the pharmaceutical industry. IJMEHM 2016; 9 (1) :1-10
حسینی مینا. اخلاق و حقوق رقابت در صنعت داروسازی. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1395; 9 (1) :1-10

دانشگاه شهید بهشتی ، mina.hosseini63@yahoo.com

صنعت داروسازی در هر نظام اقتصادی نقش مهمی ایفا می‌کند. این صنعت اگرچه واجد ویژگی‌های اقتصادی خاصی است اما مانند هر بخش اقتصادی دیگری، تولید و توزیع محصولات دارویی، تابع قواعد حقوق رقابت است. مقررات ناظر به رویه‌های ضد رقابتی یک‌جانبه مانند قیمت‌گذاری تبعیض‌آمیز، قیمت‌گذاری تهاجمی، سوءاستفاده از موقعیت مسلط، احتکار و استنکاف از معامله در کنار رویه‌های ضد رقابتی جمعی مانند تبانی، قواعد مهمی از حقوق رقابت هستند که در صنعت داروسازی نیز قابلیت اعمال دارند.

اگرچه وجود قوانین و مقررات رقابتی برای فعالیت در صنعت داروسازی ضروری است اما رعایت اخلاق داروسازی می‌تواند از ارتکاب رویه‌های ضد رقابتی جلوگیری نموده و به‌عنوان عامل بازدارنده نقش مؤثری داشته باشد. این مقاله ضمن بررسی اعمال قواعد حقوق رقابت در صنعت داروسازی، رفتارهای ضد رقابتی در این صنعت را معرفی می‌کند. بررسی نقش شورای رقابت در نظارت بر صنعت داروسازی و نقش اخلاق حرفه‌ای در ممانعت از نقض حقوق رقابت در این حوزه ازجمله مواردی است که در این مقاله بر آن‌ها تمرکز شده است.

نوع مطالعه: مروری |
دریافت: 1394/10/16 | پذیرش: 1395/2/8 | انتشار: 1395/2/18