دوره 8، شماره 6 - ( اسفند ماه 1394 )                   جلد 8 شماره 6 صفحات 68-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidari M R, Norouzadeh R, shafipour V, Karampour M. Nurses' perception of the ethical climate in the workplace and related factors. IJMEHM 2016; 8 (6) :57-68
حیدری محمدرضا، نوروز زاده رضا، شفیع پور ویدا، کرم پور معصومه. بررسی درک پرستاران از فضای اخلاقی محیط کار و ارتباط آن با برخی از عوامل مرتبط. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1394; 8 (6) :57-68

1- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه شاهد، تهران،
3- دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، vidashafipour@yahoo.com
4- مرکز آموزشی پزشکی درمانی بیمارستان شهید مصطفی خمینی، دانشگاه شاهد

فضای اخلاقی حاکم بر بیمارستان‌ها از عوامل رشد اخلاقی و تأثیرگذار بر کیفیت ارائه‌ی مراقبت است. این مطالعه با هدف تعیین درک پرستاران از فضای اخلاقی محیط کار و ارتباط آن با برخی از عوامل مرتبط صورت گرفت.

این مطالعه‌ی توصیفی - مقطعی بر روی 168 پرستار شاغل در یکی از بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه شاهد در سال 1393 و به روش سرشماری انجام گرفت. ابزار جمع­آوری داده­ها مشتمل بر دو بخش، ویژگی‌های فردی- اجتماعی و پرسشنامه­‌ی فضای اخلاقی محیط بیمارستانی Olson، بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج حاکی از آن بود که درک پرستاران از فضای اخلاقی حاکم بر این بیمارستان­ آموزشی، فضای مثبتی بوده است. به‌طوری که بیش‌ترین نمره‌ی فضای اخلاقی مربوط به حیطه­ی مدیران (04/1±56/4) و کم‌ترین نمره مربوط به حیطه­‌ی بیماران 47/0±87/2 بود. هم‌چنین، بین میانگین حیطه‌های پرسشنامه با برخی از ویژگی‌های فردی - اجتماعی اختلاف معنی­داری وجود نداشت. هرچند نتایج کسب شده، نشان‌دهنده‌ی نظر مساعد پرستاران نسبت به فضای اخلاقی حاکم بر بیمارستان و درکی مثبت و مطلوب است اما برای رسیدن به سطح ایده‌ال، بهتر است مسؤولان به‌دنبال تدوین راه­کارهایی متناسب با دیدگاه پرسنل باشند.

دریافت: 1394/8/1 | پذیرش: 1394/12/18 | انتشار: 1394/12/19