دوره 7، شماره 2 - ( تیر ماه 1393 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 90-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fazljoo E, Borhani F, Abbaszadeh A, Razban F. The relationship between nurses' perceptions of moral distress and the ethical climate in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences of Yazd. IJMEHM 2014; 7 (2) :80-90
فضل جو الهام، برهانی فریبا، عباس زاده عباس، زربان فریده. ارتباط دیسترس اخلاقی درک‌شده و جو اخلاقی در پرستاران دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1393; 7 (2) :80-90

1- پژوهشگر،گروهاخلاقپرستاری و مرکزتحقیقاتاخلاقوحقوقپزشکی،دانشگاهعلومپزشکیشهیدبهشتی، تهران ، efazljoo@gmail.com
2- گروهاخلاقپرستاری، مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشگاهعلومپزشکیشهیدبهشتی، تهران
3- گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
4- دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان
در دنیای امروز با توجه به پیشرفت روز به روز علم، پیچیدگی بیماری‌ها و افزایش طول عمر، شاهد تجربه‌ی دیسترس اخلاقی در پرستاران هستیم. یکی از عواملی که احتمال می‌رود در ایجاد دیسترس اخلاقی درک‌شده نقش داشته باشد جو اخلاقی حاکم بر بیمارستان‌ها است. لذا مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی درک پرستاران از دیسترس اخلاقی درک‌شده و ارتباط آن با جو اخلاقی در بیمارستان‌های شهر یزد انجام شد. در این مطالعه‌ی توصیفی، همبستگی با بهره‌گیری از پرسشنامه‌ی دیسترس اخلاقی درک‌شده (MDS) و پرسشنامه‌ی جو اخلاقی بیمارستان (HECS)، در 370 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان‌های آموزشی شهر یزد شامل بیمارستان شهید صدوقی، بیمارستان شهید رهنمون، بیمارستان شهید افشار و بیمارستان سوانح سوختگی، مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از SPSS نسخه‌ی 18 و آمار توصیفی و تحلیلی انجام شد. در این مطالعه میانگین شدت دیسترس اخلاقی درک‌شده در میان پرستاران 28/1±41/3 و میانگین درک آنان از جو اخلاقی 78/0±22/3 بوده است. نتایج نشان داد که بین دیسترس اخلاقی درک‌شده در پرستاران و درک آنان از جو اخلاقی رابطه‌ی منفی معنی‌داری وجود داشته است (00/0=P). لذا با اجرای منشورهای اخلاقی و تدوین برنامه‌هایی به منظور ارتقاء جو اخلاقی ممکن است بتوان شدت دیسترس اخلاقی درک‌شده در پرستاران را کاهش داد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اخلاق بالینی
دریافت: 1393/4/25 | پذیرش: 1393/4/25 | انتشار: 1393/4/25