دوره 6، شماره 5 - ( آذر ماه 1392 )                   جلد 6 شماره 5 صفحات 56-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moghadasian S, Abdollahzadeh F, Rahmani A, Paknejad F, Heidarzadeh H. Do not resuscitate order: attitude of nursing students of Tabriz and Kurdistan Universities of Medical Sciences. IJMEHM 2013; 6 (5) :45-56
مقدسیان سیما، عبداله زاده فرحناز، رحمانی آزاد، پاکانزاد فرمیسک، حمیدزاده حمید. نگرش دانشجویان پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تبریز و کردستان در مورد دستور عدم احیا. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1392; 6 (5) :45-56

1- دانشکده‌ی پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- مرکز تحقیقات هماتولوژی و انکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، azad.rahmani@yahoo.com
3- دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
دستور عدم احیا یکی از چالش‌های مهم در مراقبت‌های انتهایی است. نگرش پرسنل ‌درمانی به دستور عدم احیا می‌تواند در قانونی شدن این رویه نقش مهمی داشته باشد. هدف این مطالعه بررسی نگرش دانشجویان پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تبریز و کردستان در رابطه با دستور عدم احیا بود. 186 دانشجوی سال سوم و چهارم پرستاری در دانشکده‌های پرستاری و مامایی تبریز و کردستان در این مطالعه شرکت کردند. جمع‌آوری داده‌ها با پرسشنامه‌ی نگرش به دستور عدم احیا انجام شد که شامل 25 گویه است. نتایج این مطالعه نشان داد که در بیش‌تر گویه‌ها دانشجویان نگرش منفی به دستور عدم احیا داشتند؛ سوء برداشت‌های زیادی در مورد روش انجام این رویه داشتند و متمایل به کسب اطلاعات بیش‌تر در مورد جنبه‌های مختلف این رویه بودند. هم‌چنین، مشخص شد که دانشجویان در مورد اتانازی غیرفعال نیز نگرش منفی داشتند و اعتقاد داشتند که مسائل فرهنگی و مذهبی در دیدگاه آنان نسبت به دستور عدم احیا تأثیرگذار است. اگرچه نگرش دانشجویان پرستاری دو دانشگاه که دارای زمینه‌ی فرهنگی و مذهبی متفاوتی بودند در مورد تک‌تک گویه‌های پرسشنامه تفاوت معنی‌دار آماری نشان نداد (05/0P>).با توجه به کمبود آگاهی دانشجویان در مورد دستور عدم احیا پیشنهاد می‌شود در مورد جنبه‌های مختلف این دستور آموزش‌های لازم به آنان ارائه شود. با توجه به کمبود متون پژوهشی و محدودیت‌های این مطالعه انجام مطالعات بیش‌تری در این زمینه توصیه می‌شود.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: اخلاق بالینی
دریافت: 1392/9/13 | پذیرش: 1392/9/13 | انتشار: 1392/9/13