دوره 6، شماره 5 - ( آذر ماه 1392 )                   جلد 6 شماره 5 صفحات 84-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

کثیری مسعود، بیرامی آرزو. نقد و معرفی کتاب «درس‌نامه‌ی متون پارسی طب سنتی ایران». اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1392; 6 (5) :77-84

1- گروه تاریخ دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی، گروه تاریخ دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه اصفهان ، masoodkasiri@gmail.com
2- دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ علم گرایش طب و داروسازی
کتاب «درسنامه‌ی متون پارسی طب سنتی ایران» نام مجموعه‌ای است که در سال 1390، در قالب طرحی پژوهشی و با همکاری حدود سی نفر از دستیاران رشته‌ی طب سنتی، زیر نظر دکتر محسن ناصری، جهت استفاده‌ی درسی دانشجویان این رشته، تدوین شده است. بررسی محتوای کتاب نشانگر این موضوع است که اثر حاضر نتوانسته است در مجموع به اهداف و انتظارات موجود در مقدمه‌ی کتاب پاسخ دهد و از این لحاظ دارای نواقصی اساسی است که امیدواریم در چاپ های آینده مرتفع شود. این پژوهش تلاش کرده است تا در قالب یک نقد علمی و از منظر طب سنتی، به بررسی و نقد کتاب، در دو بخش عناصر بیرون از متن شامل نقد نویسنده و انتشارات و عناصر درون متن شامل نقد محتوای کتاب از جمله عنوان، پیشگفتار، فهرست و متن بپردازد. هم‌چنین، در بخش پایانی سعی بر این بوده است تا از دریچه‌ی تاریخ پزشکی به بررسی برخی لغزش‌های تاریخی کتاب پرداخته شود.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تاریخ پزشکی
دریافت: 1392/9/13 | پذیرش: 1392/9/13 | انتشار: 1392/9/13