دوره 6، شماره 4 - ( مهر ماه 1392 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 41-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yadollahi Baghlooei A, Asadinejad S M. A legal research on the responsibility of surrogate mother in custody of child in the laws of Iran. IJMEHM 2013; 6 (4) :29-41
یداللهی باغلویی عباس، اسدی نژاد سیدمحمد. بررسی حقوقی مسؤولیت مادر جانشین در صورت نگه‌داری از طفل در قوانین ایران. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1392; 6 (4) :29-41

1- دانشگاه گیلان ، Mohammad¬_asadinejad@yahoo.com
2- دانشگاه گیلان
جانشینی در بارداری یکی از طرق درمان ناباروری بوده که به‌موجب آن اسپرم و تخمک زوجین در محیط آزمایشگاه لقاح یافته و به رحم زن دیگری به منظور رشد تا پایان دوره‌ی بارداری منتقل می‌شود که از این زن تعبیر به مادر جانشین می‌شود. طفل متولد از این شیوه نیز مانند هر طفل دیگری به‌موجب ماده‌ی 1168 قانون مدنی باید تحت حضانت ابوین خود قرار گرفته و این حق و تکلیف ابوین است که از او نگه‌داری کنند. حال چنان‌چه مادر جانشین از تحویل کودک به والدین او امتناع کند چه باید کرد؟ به‌نظر می‌رسد از مجموع مقررات قانون مدنی در موارد مختلف و مقررات قانون مجازات و قانون مسؤولیت مدنی، از یک‌طرف مادر جانشین ملزم به تحویل طفل به ابوین بوده و از طرف دیگر در صورت نگه‌داری از طفل، باید از عهده‌ی هر آسیب یا صدمه‌ی وارده برآید.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: حقوق پزشکی
دریافت: 1392/7/17 | پذیرش: 1392/7/17 | انتشار: 1392/7/17