دوره 5، شماره 9 - ( (اسفند ماه ویژه نامه اخلاق در آموزش) 1391 )                   جلد 5 شماره 9 صفحات 0-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

فتحی یوسف، عبداله زاده آرزو. بررسی تحلیلی و نظری اصول و مولفه‌‌های اخلاقی تدریس در آموزش متوسطه با تأکید بردیدگاه مورای و همکاران. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1391; 5 (9) :107-0

1- دانشگاه شهید بهشتی ، fathiuosef@yahoo.com
اخلاق در آموزش متوسطه مشخص‌کننده‌ی الزامات رفتاری معلمان و مدیران مدارس و تضمین‌کننده‌ی سلامت تدریس و معلمی است. بسیاری از کج رفتاری معلمان، افسردگی دانش‌آموزان، لذت نبردن از زندگی شغلی، خستگی و فرسوده شدن مدیران و معلمان و لطمه به زندگی فردی افراد که نمود‌هایی از رفتار نامطلوب مدارس است در اکثر موارد ناشی از ضعف رعایت اخلاق در تدریس معلمی است. اخلاق در تدریس معلمان عموماً از چهار بعد آموزشی، پژوهشی، دانش‌آموزی و مدیریتی مورد بررسی قرار می‌گیرد که بی‌شک یکی از مهم‌ترین زمینه‌‌های اخلاق در تدریس معلمی مربوط به آموزش و تدریس و رعایت اخلاق حرفه‌ای در آن است که وجود آن باعث افزایش اثربخشی در تدریس و افزایش یادگیری و امنیت روانی دانش آموزان در کلاس و آموزش است. با توجه به اهمیت این موضوع ضروری است که این موضوع از ابعاد گوناگون مورد بررسی قرار گیرد. لذا این مقاله در نظر دارد ضمن مشخص کردن ابعاد اخلاقی تدریس معلمی به بررسی مؤلفه‌‌های اخلاقی مربوط به تدریس در مدارس متوسطه بپردازد. برای بررسی این موضوع تأکید اصلی مقاله توجه به مؤلفه‌‌های اخلاقی مورد نظر مورای است که در ارتباط با تدریس معلمان بیان شده است.

نوع مطالعه: مروری |
دریافت: 1392/7/3 | پذیرش: 1396/7/5 | انتشار: 1396/7/5