دوره 6، شماره 1 - ( فروردین ماه 1392 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 63-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

ezadi A, Mohammadnejad E, ehsani S R. Nurses’ experiences regarding truth telling: a phenomenological study. IJMEHM 2013; 6 (1) :53-63
ایزدی احمد، محمدنژاد اسمعیل، احسانی سیده رقیه. تجربیات پرستاران از حقیقت‌گویی: مطالعه‌ی پدیدارشناسی. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1392; 6 (1) :53-63

1- گروه علوم تربیتی وروان شناسی، دانشگاه امام حسین (ع) تهران
2- واحد بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران ، asreno1358@yahoo.com
3- مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی تهران
حقیقت‌گویی به منزله‌ی ارائه‌ی اطلاعات مناسب به بیمار جهت تصمیم‌گیری آگاهانه راجع به روند مراقبتی درمانی است. حقیقت‌گویی تمامی ابعاد مربوط به سلامت فردی را در بر می‌گیرد. به‌دلیل کمبود مطالعات این پژوهش با هدف تبیین پدیدارشناسی حقیقت‌گویی براساس تجربیات پرستاران انجام شد. پژوهش حاضر کیفی و روش آن پدیدارشناسی است. در این روش تجربیات 14 پرستار بالینی شاغل در بیمارستان آموزشی شهر تهران در سال 91- 1390 با استفاده از مصاحبه جمع‌آوری شد. نمونه‌گیری به‌صورت مبتنی بر هدف انجام شد و با استفاده از روش کلایزی داده‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌های حاصل از تجارب پرستاران از حقیقت‌گویی با 12 زیر مفهوم و دو درون مایه اصلی پیامدهای تقویت‌کننده و موانع حقیقت‌گویی استخراج شد. نتایج مطالعه‌ی حاضر نشان داد پرستاران باید ضمن آگاهی از شرایط بیمار جهت تصمیم‌گیری، با شیوه‌های صحیح ارتباط و انتقال خبر بد آشنایی داشته باشند تا بتوانند بهترین مراقبت را به آن‌ها ارائه دهند و این خود گامی در ارتقاء عملکرد پرستاران است.
واژه‌های کلیدی: پدیدارشناسی، تجربیات، حقیقت‌گویی
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اخلاق بالینی