دوره 4، شماره 2 - ( فروردین ماه 1390 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

zahedi F, larijani B. A short review of virtual courses of bioethics in the authenticated universities of the world. IJMEHM 2011; 4 (2) :1-14
زاهدی فرزانه، لاریجانی باقر. سیری کوتاه بر دوره‌های مجازی اخلاق زیستی در دانشگاه‌های معتبر جهان. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1390; 4 (2) :1-14

1- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، fzahedi@tums.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران
طی دهه‌های اخیر شاهد گسترش روزافزون رشته‌های دانشگاهی مرتبط با موضوع اخلاق زیستی در دانشگاه‌های جهان و ایران بوده‌ایم. تربیت متخصصان اخلاق، در حال حاضر، برای بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی یک اولویت اساسی محسوب می‌شود. با توجه به نیاز روزافزون به دانش‌آموختگان این حوزه، برخی دانشگاه‌های معتبر جهان اقدام به برپایی دوره‌‌های آموزش در سطوح کارشناسی ارشد به‌‌صورت مجازی نموده‌اند. جست‌وجوی برخی از این مراکز دانشگاهی و بررسی مشخصات کلی این دوره‌ها طی این مطالعه صورت گرفته است. چندین دانشگاه در کشور آمریکا، دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه منچستر انگلستان از جمله مراکزی هستند که به‌عنوان ارائه کنندگان دوره‌های مجازی کارشناسی ارشد اخلاق زیستی در این مقاله مورد اشاره قرار گرفته‌اند. در نهایت، یک برنامه‌ی درسی پیشنهادی برای دوره‌ی مجازی کارشناسی ارشد اخلاق زیستی در کشور ارائه می‌گردد. باید اذعان نمود که آموزش مجازی، به‌عنوان ابزار مناسبی جهت انتقال دانش و تجربه در عصر فناوری اطلاعات، در حوزه‌ی اخلاق زیستی نیز همانند بسیاری دیگر از رشته‌های دانشگاهی می‌تواند تحول‌آفرین باشد.
متن کامل [PDF 203 kb]   (1981 دریافت)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: اخلاق زیستی
دریافت: 1392/3/26 | پذیرش: 1392/4/22 | انتشار: 1392/4/22