مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی تولیدمثل، پژوهشکده فناوریهای نوین علوم پزشکی جهاددانشگاهی ـ ابنسینا ، b.ghorbani@avicenna. ac. ir
چکیده: (8007 مشاهده)
سلامت جنسی از موضوعات بسیار مهم بهداشت باروری است که توجه یا عدم توجه به آن، تأثیرات مهمی در جنبههای مختلف زندگی هر فرد و نهایتاً سلامت خانواده خواهد داشت. محدودیتهای خاص فرهنگی از یکسو و راههای اطلاعرسانی نهچندان مناسب از سوی دیگر، موجب انتقال ناقص یا حتی نادرست بسیاری از موضوعات مربوط به مسائل جنسی و ایجاد باروهای غلط بین مردم شده است.
از سوی دیگر، مشکلات جنسی معمولاً با نوعی خجالت برای افراد همراه است و در نتیجه صحبت کردن دربارهی آن هم برای بیمار و هم برای پزشک آسان نیست. بیماران معمولاً تا زمانی که نتوانند ارتباط مناسبی با پزشک یا سایر اعضای تیم درمان برقرار کنند به این مشکل اشاره نمیکنند. همچنین، آنان جز با پرسیدن سؤالات خاص، داوطلب پاسخگویی نمیشوند. آنچه مسلم است پزشکانی که چنین سؤالاتی را بهطور معمول در گرفتن تاریخچه از بیمار مطرح میکنند دو برابر بیش از پزشکانی که منتظر اشارهی بیمار هستند، مشکلات جنسی را تشخیص میدهند.
گاهی نیز ممکن است روش ارتباط جنسی بین زوجین غیر مفید بوده و باعث مهار برانگیختگی همسر شود یا توقعات جنسی افراد ممکن است غیر واقعی باشند. بحث و چالش در مورد اسطورههای جنسی نادرست در اینگونه موارد میتواند مفید باشد. هر چند چنین افسانههایی به هر دو جنس زن و مرد ارتباط مییابد اما عمدتاً در زنها بیشتر دیده میشود. باورهایی همچون اینکه زنها باید منتظر باشند تا مردها رابطهی جنسی را شروع کنند و اگر زنی آغازکنندهی رابطه باشد حیثیت و عفت اخلاقی خود را حفظ نکرده است یا اگر زنی به ارگاسم نمیرسد باید آن را تقلید نماید یا اینکه طلب رابطهی جنسی موجب لوث شدن آن میشود و یک رابطهی جنسی درست باید خود بهخودی شکل بگیرد و ترجیحاً هر دو نفر در یک زمان به ارگاسم برسند و خیلی باورهای دیگر که اساساً نادرست بوده و تصحیح آنها در قالب رابطهی درمانگر و مراجع میتواند بخش زیادی از این باورها را اصلاح و مفهوم جدیدی از اخلاق در ارتباط جنسی بین زوجین را ترسیم کرد. شرح کامل این اسطورههای نادرست جنسی در متن کامل مقاله مورد بحث قرار گرفته است. هدف از طرح این موضوع نیز تأکید به این باورها در روند درمان مراجعان است که تنها با پرسوجو و اخذ شرح حال دقیق جنسی از سوی پزشک درمانگر قابل بازیابی و اصلاح است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
پذیرش: 1392/3/19 | انتشار: 1392/8/1