دوره 5، شماره 8 - ( (اسفندماه ویژه نامه اخلاق پزشکی و سلامت باروری) 1391 )                   جلد 5 شماره 8 صفحات 0-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

عیسی زاده نیکزاد. نقش آرامش در سلامت باروری از نگاه آیات و روایات. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1391; 5 (8) :11-0

دانشگاه علوم پزشکی تهران ، nikzadiesazadeh@gmail. com
وجود مصالح و مفاسد واقعی در ورای قوانین فردی و اجتماعی اسلام، اصلی بنیادین در حوزه‌های مختلف احکام و اخلاق به‌حساب آمده و باوری است که در جغرافیای شریعت برتمام اوامر و نواهی سایه افکنده است. مصالح و ملاکات حقیقیه‌ای که گاه با آثار و کارکرد یک موضوع هم‌سو و همراه می‌شود.در این میان، مقوله‌ی ازدواج و تشکیل خانواده (از مرحله‌ی پیوند و تشکیل خانواده تا بارداری و تولید نسل) منشوری است که بخشی از اوامر و نواهی دینی را در خود جای داده و براساس تحقیقات به‌عمل آمده از آیات و روایات کارکردهای مختلفی چون «تکثیر نسل، ارضای غرایز به‌ویژه غریزه‌ی جنسی و آرامش روحی و روانی»را به‌دنبال دارد.اهمیت پیگیری نقش آرامش به‌عنوان یکی از نیاز‌های اصلی روحی و روانی در مرحله‌ی بارداری و رشد و تکامل جنین که یکی از مراحل حساس و نقش‌آفرین حیات مادی و معنوی انسان است، از آن روست که بنابر بررسی آیات و روایات، از سویی اساسی‌ترین کارکرد در فرایند بارداری به‌حساب آمده و از سوی دیگر تحقق صحیح و مطلوب کارکرد‌های دیگر همانند «تولید و تقدیم نسل صالح و سالم» در اولویت بعد از آن و حصول کامل و رضایت‌بخش آن‌ها مبتنی بر وجود آرامش روحی و روانی خواهد بود.تحقیق حاضر به‌دنبال اثبات نقش بنیادین آرامش در مرحله‌ی بارداری و حیات جنینی و ابتنای حصول دیگر کارکردها بر عنصر مهم مذکور از نگاه آیات و روایات است.

واژه‌های کلیدی: آرامش، سلامت، بارداری
پذیرش: 1392/3/19 | انتشار: 1392/8/1