آیین فرشته، الحانی فاطمه، محمدی عیسی، کاظمنژاد انوشیروان. نیازهای مادران کودکان بستری: حقوق مطالبه شدهی مادران از خدمات پرستاری. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1388; 3 (1 و 2) :70-81
URL: http://ijme.tums.ac.ir/article-1-250-fa.html
چکیده: (8408 مشاهده)
وقتی کودکی در بیمارستان بستری میشود اعضای خانواده نیز تحت تأثیر قرار میگیرند. با تأکید روزافزون بر مراقبت خانوادهمحور در بخشهای کودکان، ارائهی مراقبت پرستاری بهگونهای که نیازهای کودکان و خانوادهها را برآورده سازد بیش از پیش ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین نیازهای مادران کودکان مبتلا به بیماری مزمن در مدت بستری در بیمارستان از دیدگاه آنان انجام گرفته است.
این مطالعه یک مطالعهی کیفی از نوع آنالیز درون مایهای استقرایی 6 مرحلهای بود. شرکتکنندگان در پژوهش را 23 مادر دارای کودک مبتلا به بیماری مزمن بستری در بخش تشکیل میدادند. اطلاعات با استفاده از مصاحبههای عمیق چهره به چهره جمعآوری شد.
آنالیز درونمایهای دادهها نهایتاً 7 طبقهی مفهومی از نیازهای مادران در مدت بستری کودک را آشکار ساخت. این 7 طبقهی مفهومی عبارت بودند از: نیاز به دریافت مراقبت جسمی، نیاز به درک شرایط مادر، نیاز به اطلاعرسانی مفید و بهموقع، نیاز به مشارکت در تصمیمات مراقبتی، نیاز به امید، نیاز به اطمینان از مراقبت و نیاز به دریافت حمایت بر اساس یافتهها. میتوان نتیجه گرفت برنامهریزی مراقبتی مطلوب به منظور تأمین نیازهای همه جانبهی کودک و خانواده که اساس مراقبت خانوادهمحور را تشکیل میدهد بایستی بهگونهای صورت گیرد که در کنار تأمین نیازهای کودک بهعنوان مددجوی اصلی در سیستم مراقبت بهداشتی، تلاش نماید تا نیازهای مادران شامل نیاز به دریافت مراقبت جسمی، نیاز به درک شرایط مادر، نیاز به اطلاعرسانی مفید و بهموقع، نیاز به مشارکت در تصمیمات مراقبتی، نیاز به امید، نیاز به اطمینان از مراقبت و نیاز به دریافت حمایت را نیز برآورده نماید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
پذیرش: 1392/3/19 | انتشار: 1392/5/9