1- دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده پزشکی، گروه پرستاری
2- دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده پزشکی، گروه پرستاری ، ahmadif@modares.ac.ir
3- دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مرکز تحقیقات تروما
چکیده: (9899 مشاهده)
جوهرهی عملکرد بالینی پرستاری تأمین آسودگی و سلامتی بیماران است که از طریق توجه به نیازهای جسمی، روحی و معنوی آنها فراهم میشود. بیماری و عمل جراحی بهعنوان عوامل تهدیدکنندهی زندگی یا ناتوان کننده، نیازهای متعددی را در بیماران بهوجود میآورند. درک مفهوم حضور از دیدگاه این بیماران از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که مسؤولیت اصلی پرستاران شناخت نیازهای مراقبتی بیماران و رفع آنهاست لذا این مطالعه با هدف تبیین دیدگاه بیماران جراحی عمومی دربارهی حضور پرستار صورت گرفت.
این مطالعه با رویکرد کیفی انجام شده است. 7 بیمار و 5 همراه بیمار با استفاده از نمونهگیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. با استفاده از مصاحبهی نیمه ساختار یافته، دادهها جمعآوری و به روش تجزیه و تحلیل محتوایی، تحلیل شدند. کلیهی مصاحبهها ضبط و پیاده شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
از آنالیز دادهها سه مضمون اصلی «حضور پرستار عامل احساس امنیت روانی»، «حضور پرستار عاملی برای دریافت اطلاعات مورد لزوم» و «حضور پرستار عاملی برای تشخیص و برآورده شدن بهموقع نیازها» که حاصل دیدگاه بیماران بود، استخراج شد.
یافتههای این مطالعه آگاهی پرستاران را برای برخورد با نیازهای بیماران افزایش میدهد. همچنین مدیران و مربیان پرستاری خواهند توانست با اتکا بر بصیرتی مبتنی بر یافتههای علمی، اخلاقی، فعالیتهای مدیریتی و آموزشی خود را به گونهای طراحی و اجرا کنند که شرایط لازم برای تحقق حضور مراقبتی دانشجویان و پرستاران فراهم آید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
پذیرش: 1392/5/2 | انتشار: 1396/7/5