دوره 5، شماره 4 - ( تیرماه 1391 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 74-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

Lashkarizadeh M, Jahanbakhsh F, Samareh Fekri M, PoorSeyyedi B, Aghaeei Afshar M, Shokoohi M. Views of cancer patients on revealing diagnosis and information to them. IJMEHM 2012; 5 (4) :65-74
لشکری زاده محمدرضا، جهان بخش فرزانه، ثمره فکری میترا، پورسیدی بهرام، آقایی افشار محمود، شکوهی مصطفی. نگرش بیماران سرطانی در رابطه با اعلام تشخیص بیماری و نحوه‌ی اطلاع‌رسانی به آن‌ها. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1391; 5 (4) :65-74

1- دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، lashkarizadeh@kmu. ac. ir
2- دانشکده پزشکی افضلی پور،دانشگاه علوم پزشکی کرمان
3- دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
4- مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
افشای تشخیص سرطان می‌تواند بر جنبه‌های مختلف زندگی بیماران سرطانی تأثیرگذار باشد. این مطالعه برای تعیین تمایل بیماران مبتلا به سرطان به دانستن تشخیص بیماری و نحوه‌ی اطلاع از آن انجام شده است. این پژوهش توصیفی روی 385 بیمار مبتلا به سرطان در بیمارستان‌های افضلی‌پور، شفا و باهنر شهر کرمان در فاصله‌ی زمانی سال‌های 89-1388 انجام گرفته است. به‌منظور انجام پژوهش، بیماران سرطانی طبق معیارهای پذیرش، انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه بود که بعد از توجیه آزمودنی‌ها، پرسشنامه‌ها توزیع شد و بلافاصله بعد از تکمیل جمع‌آوری شدند. از بین 385 بیمار مبتلا به سرطان 155 (40 درصد) نفر از بیماری خود خبر داشند. در بین بیمارانی که از تشخیص بیماری خود خبر داشتند در خصوص تمایل آن‌ها در رابطه با نحوه‌ی اطلاع یافتن از بیماری خود پرسشگری به‌عمل آمد که 1/89 درصد از آن‌ها تمایل به دانستن تشخیص بیماری خود داشتند. تقریباً تمام بیماران متمایل بودند که از سیر و پیش‌آگهی بیماری و عوارض درمان آگاهی داشته باشند. از میان اطلاعات دموگرافیک بیماران تنها متغیر معنی‌دار، جنسیت بود و مردان بیش از زن‌ها مایل به دانستن تشخیص بیماری‌شان بودند (P<0/05). نتایج این پژوهش نشان داد که اکثر بیماران مبتلا به سرطان ترجیح می‌دهند از تشخیص و پیش‌آگهی بیماری و عوارض درمان مطلع باشند، در حالی که بیش‌تر بیماران از تشخیص بیماری خود مطلع نبودند.

پذیرش: 1392/7/17 | انتشار: 1393/8/24