دوره 7، شماره 6 - ( اسفند ماه 1393 )                   جلد 7 شماره 6 صفحات 68-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nehrir B, Saeid Y, Ebadi A, Najafloo M, Khoshab H, Mahmoodi H et al . A comparison of the moral intelligence of nurses in civilian and military hospitals. IJMEHM 2015; 7 (6) :59-68
نحریر بتول، سعید یاسر، عبادی عباس، نجفلو محمد، خوشاب هادی، محمودی حسین و همکاران.. مقایسه‌ی وضعیت هوش اخلاقی پرستاران در بیمارستان‌های نظامی و غیر نظامی. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران. 1393; 7 (6) :59-68

1- کمیته‌ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (عج)، تهران
2- پژوهشگر، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (عج)، تهران ، yasernurse84@yahoo.com
3- گروه پرستاری، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (عج)، تهران
4- پژوهشگر، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (عج)، تهران
5- ، عضو هیأت علمی، دانشکده پرستاری و مامایی حضرت زینب (ع)، دانشگاه علوم پزشکی بم، بم
6- دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران
امروزه، اخلاق یکی از عوامل مؤثر در فرایند کسب صلاحیت بالینی پرستاران محسوب می‌شود. این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه‌ی وضعیت هوش اخلاقی پرستاران در بیمارستان‌های نظامی و غیر نظامی انجام شد. در این مطالعه‌ی توصیفی - مقایسه ای، 315 پرستار از بیمارستان‌های شهر تهران و کرمان به روش نمونه‌گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. جهت جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه‌ی استاندارد هوش اخلاقی Lennick & Kiel استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 17، آمار توصیفی و استنباطی، T- test, ANOVA, Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از میان نمونه‌ها، 149 پرستار شاغل نظامی و 166 پرستار شاغل غیر نظامی بودند. به‌طور کلی، هوش اخلاقی بیش‌تر پرستاران در سطح متوسط بود. از طرفی، بین سطح هوش اخلاقی پرستاران نظامی و غیر نظامی تفاوت معنی‌دار آماری وجود داشت (P<0.001). نتایج پژوهش حاضر بر اهمیت آموزه‌های اخلاقی در پرستاری تأکید دارد. بنابراین، استفاده از برنامه‌های آموزشی مناسب در بحث اخلاق به خصوص در آموزش‌های ضمن خدمت پیشنهاد می‌شود. علاوه بر این، روند آموزش‌های دوره‌ای در بحث اخلاق در بیمارستان‌های نظامی نیز می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اخلاق بالینی
دریافت: 1393/12/14 | پذیرش: 1393/12/14 | انتشار: 1393/12/14